Medisch tapen in Blaricum & Huizen

Medisch tapen is een manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie. Er wordt namelijk gedacht dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging, maar ook belangrijk zijn voor reguleren van lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie. Bij normaal tapen wordt je bewegingsvrijheid van een bepaald gewricht verkleind. Ook komt er een grotere druk op de huid. Bij medical taping is dat juist niet de bedoeling.

Alles over Medisch Tapen in Blaricum & Huizen

Voor medisch tapen worden verschillende tapes gebruikt. De tape heeft dezelfde elasticiteit en gewicht als je huid. Ook heeft de medical tape een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermindering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onder de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. Dat kan dus niet met normale sporttape. 

Indicaties

Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren weer rust geven. Bij sportblessures kun je medical tape gebruiken voor het verminderen van vocht en ontstekingen, maar ook bij overbelasting. Medical taping kan worden gebruikt voor het ondersteunen van je gewrichten. Het kan pijn verminderen en bloedcirculatie en lymfeafvoer verbeteren. In sommige gevallen kan medical taping ook worden gebruikt om hoofdpijn te verminderen. 

Rekening Houden Met

Voordat je getapet wordt, wordt er waarschijnlijk aan je gevraagd om geen bodylotion op te smeren. Verder is het handig als er geen haar zit op de plek die getapet moet worden; dan plakt de tape beter. De medical tape kun je een paar dagen laten zitten. Deze is namelijk hypoallergeen, ventilerend en huidvriendelijk. Je kunt er gewoon mee douchen. Om de tape te verwijderen is het handig om deze eerst nat te maken. Het verwijderen gaat een stuk gemakkelijker als je de huid strak trekt en de tape van boven naar beneden van je huid afrolt.

Geen Bijwerkingen

Voor zover bekend zijn er geen bijwerkingen van de medical tape. Het kan zijn dat je last hebt van jeuk in de eerste twintig minuten nadat de medical tape is geplakt. Dat is niet erg. Als de jeuk langer dan twintig minuten duurt, is het beter om de tape weg te halen. Vertel dit wel aan je fysiotherapeut.

Of neem contact op

Call Now Button